Baba Jaga

Mili sine,

Noć postoji da bismo spavali i odmorili se, a ne da bismo se plašili. Noću se čuju sove koje najavljuju novo sutra, a ne vampiri koji piju krv, ona nije za piće. Ispod kreveta je sigurno neka igračka, koji smo izgubili jer smo se zasmejali, a ne čudovište. U pećini živi medved, a ne Baba Jaga.

To su samo priče, izmišljene da bi jaki pobedili slabe. A slabost je izbor, a ne nešto što nam je dato na rođenju. 

Ne plaši se nikada nikoga sem Boga a, ako nisi grešan, nemoj ni njega.

U životu ćeš nailaziti na ljude koji će ti pričati strašne priče i koji će te plašiti. Moraš da naučiš da prepoznaš da li te neko savetuje, da li hoće nečemu da te nauči ili želi da te uplaši.

Svakoga saslušaj… Slušaj ljude pažljivo, jer ćeš im u glasu prepoznati razlog iz kog pričaju strašne priče.

Neke od njih će te mnogo čemu naučiti, neke će te probuditi, a neke naljutiti. Ne dozvoli samo da te ijedna od njih uplaši. Strah se obmotava kao hobotnica, ščepa, steže i guši, ali ja znam, sine, koliko ti brzo možeš da trčiš. 

U prirodi čoveka je da se ponekad uplaši i ako ti se to desi, ne dozvoli da te strah preplavi, pokaži mu kakav si vitez. Ne plaši se da radiš, da stvaraš, da pomažeš drugima, da učiš, da glasno izneseš svoje stavove, ne plaši se da ideš napred, da započneš nešto novo, da nešto drugo okončaš, da voliš i da se boriš. 

Neka se zemlja trese od tvojih koraka, neka svi čuju da dolaziš jer, zapamti sine, SREĆA PRATI HRABRE!!!

S ljubavlju,

Mama

Još maminih pisama